Golvvård

Vi erbjuder golvvård i Göteborg, Stockholm, Helsingborg & Kungsbacka

Kontakta mig

Så här går det till

Våra golvvårdsspecialister gör kostnadsfria på plats-besök hos er för att dels se på golven som ska underhållas, skuras, slipas eller renoveras – inklusive golvbesiktning, dels behovsanalyserar vi samt säkerställer och offererar ett fast pris på arbetet. Vi kan också upprätta ett golvvårdsprogram för er, där vi ger er en underhållsplan för era golv och deras framtida vård. Vi återkommer till många av våra kunder på regelbunden basis utefter den underhållsplan som vi upprättat åt dem.

Golvvård för ett bättre intryck

Kommersiella fastigheter med verksamhet såsom köpcentrum, hotell, kontor, detaljhandel samt restauranger kräver en väl utförd golvvård med poler- och skurmaskiner som ger golven en längre livslängd och finare glans, samtidigt som det underlättar vardagsstädningen av golven. Att städa med handkraft är på lång sikt inte tillräcklig om man vill ha fina och rena golv. Entrén är det första besökare, kunder och gäster ser, därför är vackra golv i entrén väldigt viktigt för helhetsupplevelsen. Likaså trapphusen och trappavsatser.

Den rätta golvvården och underhållsplanen ger er mer hållbara golv.

Underhåll regelbundet

Att underhålla sina golv med jämna mellanrum gör att inomhusmiljön som helhet förhöjs i sitt utseende. Tyvärr ger golv som inte underhålls den motsatta känslan. Man sliter på sina golv oavbrutet genom att gå på dem, ha möbler som flyttas över golven, djur och barn som springer och leker över golven.

Även ljusinsläppet från fönster gör att golven torkar ut och skapar färgavvikelser, sprickor och slitage. Detta gäller i ännu högre grad golv på kontor, trapphus, entréer, butiker köpcentrum och restauranger. Att underhålla och låta genomföra professionell golvvård med jämna mellanrum ger era golv de allra bästa förutsättningarna.

Egen maskinpark

Vi på Kinga har en egen maskinpark med golvvårdsmaskiner och vi utför golvvård på trägolv, laminat, plastmatta, vinylgolv, linoleumgolv, heltäckningsmattor, natursten, gummigolv och klinkergolv.

Här på Kinga används endast professionella maskiner från Excentr, Kärcher, Orbotech och Nilfisk. Våra golvvårdsspecialister är utbildade och certifierade golvvårdare. Vi har maskiner som är sladdrivna, men också batteridrivna golvvårdmaskiner som kan göra sitt jobb på platser där det inte finns eluttag att tillgå.

Det finns olika typer av golvvård och vi anpassar alltid våra tjänster till de golv och underlag vi får i uppdrag att underhålla. Det handlar helt enkelt om att ge ditt golv rätt vård, med utgång från de förutsättningar, golvmaterial och egenskaper ditt golv har, samt i vilken inomhusmiljö de befinner sig i.

Kommersiella fastigheter, bostadshus, samfällighetsutrymmen och kontorsbyggnader kräver de alla löpande golvvård. Fastigheter förtjänar vackra golv.

Parkettgolv ikon

Golvvård trägolv

Det är populärt att ha trägolv i form av parkett vilket inte är konstigt – finns det något vackrare? Trägolv är dock känsliga golv som kräver sitt underhåll för att man ska kunna bevara det i vackert skick.

Trä- och parkettgolv är ljuskänsliga och har man inte ytskyddsbehandlat sina golv så kan de torka ut och spricka. På ett parkettgolv är lätt att få skrapmärken om det inte har skötts på rätt sätt, livslängden förkortas då påtagligt snabbt. Dessa golv är också vattenkänsliga och kan skadas om man använder fel kemikalier och rengöringsmedel. Vi på Kinga har djupgående kunskap om trä- och parkettgolv och använder oss alltid av optimal utrustning, ytskydd samt rengöringsprodukter för att ge liv och skydd åt dina trägolv.

PVC ikon

Golvvård plastmatta, PVC, vinylgolv

Plastgolv är slitstarka och förekommer ofta i kommersiella lokaler, på kontor, skolor och i allmänutrymmen – men de är också vanligt förekommande i badrum och på toaletter. Våra metoder för golvvård av plastmatta och vinyl är optimerade för att förlänga deras glans och livslängd.

Tack vare tillgången effektiva polermaskiner och professionella golvexperter så ser vi till att era golv hanteras, poleras och skyddsbehandlas på optimalt vis.

Golvvård linoleum

Linoleum har funnits ända sedan 1800-talet. Det framställs av sågspån eller korkmjöl, kokt linolja, harts, torkmedel samt färgpigment. Linoleummattan kännetecknas av att vara lite mattare, men också starkare och hårdare – det är mycket slittåligt. En linoleummatta kan till viss del självläka smårepor! Linoleummattan har också en oregelbundenhet i sitt mönster och struktur, men golvet är vattenkänsligt och används därför inte i våtrum. Eftersom linoleumgolv tillverkas av naturliga råvaror kan vatten få golvet att börja ruttna. Linoleum är också helt genomfärgat, inte bara det översta skiktet.

Våra slipmaskiner renoverar upp era linoleumgolv, så att de ser som nya ut igen. Även om dina linoleumgolv ser väldigt slitna ut går det med hjälp av vår utrustning och expertis allt som oftast att slipa ner översta lagret, porfylla, vaxa och slutligen polera om golven. Kort sagt – vi är experter på linoleum!

Mosaik ikon

Golvvård sten- och klinkergolv

För stengolv – såsom marmorgolv, kalk- och sandstensgolv, betonggolv och klinker – krävs regelbundet maskinunderhåll för bästa resultat och utseende. Vi polerar, slipar, skurar och djuprengör framför allt i gemensamhetsutrymmen samt i trapphus och entréer åt fastighetsägare såväl som bostadsrättsföreningar. Vidare utför vi golvvård av sten och klinker i restauranger, kontor, köpcentrum och butiker. Professionell golvvård av sten- och klinkergolv i hallar, vardagsrum, kök och våtrum i privatbostäder är givetvis också en del av vår de tjänster vi erbjuder.

Ge golven en längre livslängd

Vi erbjuder professionellt genomförd golvvård med polermaskiner. Detta ger dina golv längre livslängd och finare glas, samtidigt som det underlättar vardagsstädningen av golven.

Besöksfrekvensen är ofta hög i flerbostadshus, kommersiella inomhusmiljöer och kontorsbyggnader där vardagsstädningen av lokalvårdare utförs oftast veckovis endast med hjälp av handkraft med mopp och skaft. Golvet moppas vecka efter vecka medan smutsen gräver sig ner djupare och djupare ner. Detta sliter på golvet och ger förr eller senare ett oattraktivt utseende. Att städa med handkraft är inte tillräckligt om man vill ha fina och rena golv i det långa loppet. Golvet i entrén är det första besökare, kunder och gäster ser, därför är vackra golv i entrén otroligt viktigt för att ge ett gott första intryck.

Våra certifierade golvvårdsexperter kan göra en underhållsplan för er, där vi på Kinga återkommer till er varje år enligt planen som upprättats. Självklart kan vi ge er ett fast pris på arbetet. Ta kontakt med oss, så gör vi ett besök hos er. Besöket är kostnadsfritt!

Golvvård på en galleria

Välkommen till oss!

Nu vet du var du ska vända dig när du har golv som behöver lite kärlek och omvårdnad. Vi på Kinga har stor erfarenhet när det gäller underhåll och vård av alla typer av golv. Vi använder marknadens bästa produkter, alltid anpassade till just din typ av golv. Vidare arbetar endast certifierade golvvårdsexperter hos oss, så du kan vila tryggt i att de tjänster du köper av oss håller marknadens absoluta toppklass.

Känner du dig osäker på vad för typ av vård just ditt golv behöver så är du välkommen att höra av dig till oss för information och en kostnadsfri besiktning av golvet. Vi analyserar de behov som finns gällande slitage och repor, smuts och fläckar, polish m.m.

Hör av dig till oss på Kinga redan idag, så lägger vi upp en gemensam plan för hur vi genom anpassad golvvård ska förlänga livstiden, samt hur vi med hjälp av djuprengöring, slipning, skurning och skräddarsydd ytbehandling ska förhöja den estetiska aspekten på dina golv!

Frågor på det?

Vår kundtjänst finns här för att hjälpa dig måndag-fredag 08.00-17.00. Klicka på kontakta mig om du hellre vill att vi kontaktar dig. Du når oss även via chatten och på vår Facebooksida.

Via e-post eller telefon?