Kontorsstädning

Vi erbjuder kontorsstäd i Göteborg, Stockholm, Helsingborg & Kungsbacka

Kontakta mig

Så här går det till

För att ge er en offert behöver vi besöka er arbetsplats. Efter att ni fyllt i era uppgifter nedan, tar vår Städrådgivare kontakt med er för att boka ett besök. Besöket följs sedan upp av ett erbjudande på hur vi kan förenkla er arbetsmiljö. Ni kan även ringa oss på 031 – 20 30 40 så skall vi försöka hjälpa er omgående.

Kontorsstäd i världsklass

Våra företagskunder är allt från butiker på A-lägen med stor genomströmning av kunder som kräver dagligt underhåll till mindre kontor som vill börja arbetsdagen vid ett nystädat skrivbord. Genom våra digitalt styrda schemaläggningar är vi flexibla och kommunikativa. Vår växel och kundservicemottaging är tillgänglig när du behöver det. Allt för att skapa enkelhet genom kvalitet och kommunikation.

Kontorsstädning

Städning i kontorsmiljö är ett sätt att främja den allmänna arbetsmiljön på kontoret. Hit hör bland annat städning av allmänna ytor såsom dammsugning av golv och mattor, damning av fria ytor, rengöring av bänkar, hyllor, tavlor, speglar och dörrar. Även fläckar tas bort och papperskorgar töms. Kontorsstädning innefattar även städning av kök och badrum, där bland annat diskbänkar rengörs och torkas av, toaletterna, diskhoarna och handfaten rengörs. Man kan även få hjälp med saker som fönsterputs, persiennrengöring och maskinella golvvård med våra skurmaskiner.

Viktigt med kontorsstäd

Varför är det viktigt med kontorsstädning?

Kontor är en plats där många personer är i rörelse och där många personer spenderar en stor del av sina arbetsdagar. Genom att ha städade ytor kommer arbetarna också trivas bättre på kontoret, vilket i sin tur kan öka arbetsglädjen och öka dess produktivitet och arbetsförmåga. När kontoret är ostädat kan det upplevas som rörigt, det blir svårare att hitta material man behöver till sitt arbete och det kan vara distraherande med saker som är utspridda istället för att vara organiserade på sin plats. Det kan också göra så att medarbetarna känner sig tvungna att gå och städa själva, slänga sopor och diska, istället för att utföra de arbetsuppgifter de är där för.

En annan aspekt som Kinga Städ ser, är hur viktigt det är med kontorsstädning och att städade ytor minskar spridningen av bakterier. Ytor som är dammiga eller smutsiga drar till sig bakterier, och om det är många som är sjuka eller har förkylningar på jobbet så smittar detta lättare om kontoret är orent. Smittor sprider sig lätt via både dörrhandtag och toaletter, men också genom gemensamma arbetsverktyg. När personal blir sjuka kommer även det inverka på den totala arbetsförmågan, vilket inte gynnar företaget i längden då sjukfrånvaro orsakar ojämna arbetsflöden.

Av de anledningarna bör man alltid se till att vara mån om att kontorsstädningen hålls på en hög nivå och genomförs regelbundet. Det är alltid bra att sträva efter att ha så rena lokaler som möjligt, och det är oftast chefernas eller arbetsledarnas uppgift att se till så att arbetsmiljön på jobbet är bra och hälsosam.

Vad kan man som medarbetare göra för att förbättra kontorsmiljön?

Utöver det jobb som en städfirma som Kinga Städ kan utföra på kontoret för att främja kontorsmiljön finns det några saker som även medarbetare kan ha i åtanke för att göra kontoret mer trivsamt. Det kan till exempel handla om att lägga in papper i pärmar, att lägga undan saker som inte används i lådor eller hyllor. Bara detta kan få kontoret att se mer rent ut och inte lika rörigt. När papper ansamlas på bord och gemensamma ytor kan det lätt bli att man inte vet vad av det som är relevant att ha kvar och vad som hade kunnat slängas eller lägga tillsammans med andra papper i
samma kategori.

Även heltäckningsmattor kan vara en sak som är bra att undvika om det är möjligt. Detta på grund av att det ofta hamnar mycket smuts på dem, såsom sand och grus. Om det finns heltäckningsmatta på kontoret redan bör en städfirma anlitas för att rengöra den. Kinga Städ har den utrustningen i sin maskinpark. Även luftkvaliteten på arbetsplatsen kan vara en sak som är bra att kontrollera. Om luften är instängd eller luftcirkulationen är dålig kan det göra så att medarbetarna blir trötta och får huvudvärk. Se alltid till att kolla ventilationssystemet regelbundet för att se så att det inte finns några problem med den. Om det finns problem är det dessutom bra att det upptäcks så att det kan åtgärdas.

Vad kan en medarbetare göra för bättre arbetsmiljö?

Ett bra kontorsstäd att lita på

Kontoret är ofta hjärtat av er verksamhet. Därför är det viktigt att ni kan fokusera på att göra det ni gör bäst. När ni lämnar över ansvaret för städningen till Kinga, så lovar vi att ni kommer få en städning utöver det vanliga, fri från huvudvärk och oro.

Frågor på det?

Vår kundtjänst finns här för att hjälpa dig måndag-fredag 08.00-17.00. Klicka på kontakta mig om du hellre vill att vi kontaktar dig. Du når oss även via chatten och på vår Facebooksida.

Via e-post eller telefon?