Storstädning

Vi utför storstädningar i Göteborg, Stockholm, Helsingborg & Kungsbacka

Vad kostar storstäd?

Använd vår kalkylator

Här kan du få en prisuppskattning. Vid intresse, fyll i formuläret nedan så tar vi kontakt med er för exakt pris för ditt hem.

Samtliga prisangivelser är inklusive moms efter RUT. I priset nedan ingår också inställelseavgift där framkörning, rengöringsmedel, förbrukningsmaterial samt vår egna städutrustning ingår.

Uppskattad kostnad per städtillfälle:

0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr
0.00 kr

Vad ingår i Storstäd?

Att kombinera storstädning två till tre gånger per år tillsammans med regelbunden Veckostäd ger ert hem en djuprengöring och blir mer trivsamt hem att vistas i. En bra tumregel på Storstädstillfällen skulle kunna vara vår, höst och mitt i vintern i anslutning till jul.

Ovan rosamarkerade punkter ingår inte i vår tjänst, Storstäd. Önskar ni komplettera er storstädning med någonting, så kan ni meddela vår kundtjänst någon dag innan städtillfället. Vi är lyhörda och vet att alla kunder har specifika önskemål.

Flyttar kassaskåp under en flyttstäd

Ibland räcker helt enkelt inte tiden till

En populär tjänst är våra hemstädningar. Mycket beror givetvis på RUT-avdraget som trädde i kraft den 1 juli 2007 och begreppet RUT är en akronym för Rengöring, Underhåll och Tvätt. Du som privatperson kan nyttja hushållsnära tjänster genom en skattereduktion upp till 50.000 kronor per år om 50% på arbetskostnaden. Material och resekostnader ger inte rätt till rutavdrag, endast utförda städtjänsttimmar.

Ert hemstäd anpassas givetvis efter ert specifika behov, men standarden är damning av de fria ytorna, dammsugning samt våttorkning av samtliga golv. De flesta önskar att man har extra fokus på köket, WC och badrummen och det ingår självfallet i vårt standardhemstäd.

Såhär går det till

Vi tror på en nära kommunikativ kvalitetsrelation mellan oss och er som våra kunder. Därför vill vi ge er lite tips och råd om hur det är att ha någon av våra tjänster.

Första städet ikon

Kommande städtillfällen

Vid första städtillfället hos er, rekommenderar vi att ni börjar med en storstädning. Då får man en grundlig urstädning av ert hem innan en traditionell hemstädning tar vid på regelbunden basis. Att kombinera storstädning två till tre gånger per år tillsammans med regelbunden hemstädning gör att ert hem blir rent, fräscht och mer trivsamt att vistas i. Fönsterputs ingår inte i varken hemstäd eller storstäd, men det är mycket vanligt att våra kunder lägger till denna tjänst under storstädstillfällena. En storstädning tar i snitt dubbelt så lång tid, jämfört med traditionell regelbunden hemstädning.

Innan vi kommer ikon

Kontaktuppgifter

Inför vår ankomst, så är det fördelaktigt om ni plockat undan kläder, leksaker, disk och andra småsaker som står framme. Då får du som kund mer städning för pengarna. Med det sagt, så behöver ni inte göra det. Ibland är ens morgonbestyr lite stressiga och ni finner inte tiden att plocka undan inför städdagen. Ingen fara, vi tar det.

Vill du att vi byter era sängkläder? Ställ då fram nya sänglakan och ställ dem vid fotänden av sängen, så ser vi att ni önskar få sängkläderna bytta.

Extra tjänster ikon

Lägga till fler användare

Vi lämnar alltid en checklista till er efter våra städtillfällen, och skulle ni vilja lämna ett meddelande till oss, så finns där ett meddelande-fält där ni kan skriva som vi ser vid vårt nästa besök. Önskar ni extratjänster såsom fönsterputs, rengöring av brunnar eller insida av vitvaror – så meddelar ni vår kundtjänst några dagar innan städtillfället.

Vi binder inte upp er i krångliga avtal med långa uppsägningstider. Önskar Ni inte våra tjänster, så går det alldeles utmärkt att avsluta städningen med några veckors varsel.

Varför är det viktigt att städa grundligt och utförligt?

Storstädning är någonting som de flesta någon gång har gjort, men långt ifrån alla känner till alla fördelar som finns med att städa grundligt och utförligt – eller har koll på vad storstädning verkligen innebär. I den här artikeln kommer vi på Kinga Städ reda ut just detta!

Vad är storstädning?

Att storstäda innebär att städa allt. Medan vardagsstädning och veckostädning främst syftar på att städa vissa delar av ett hem eller på ett kontor, såsom golv, badrum och köksytor, är storstädning mycket mer omfattande än så. Utöver att städa de mest använda områdena i lokalerna, där man vistas dagligen eller flera gånger i veckan, innebär storstädning att dessutom rengöra platser som man inte tänker på lika ofta eller inte kommer i kontakt med i samma utsträckning som andra delar av fastigheten.

Vi på Kinga Städ har valt att kalla detta att ”nolla dammet”. Exempel på ställen som rengörs och städas vid en storstädning som kanske inte städas till vardags kan bland annat vara fönster, mellan fönsterrutor, lister, fönsterkarmar, dörrkarmar, väggventiler, köksfläktar, bakom spisen, i frysen, inuti förvaringsutrymmen, bakom element, i avloppen och liknande. Kombinationen av att vissa saker i en fastighet sällan används, samt att det tar en viss tid innan damm och smuts har ansamlats där, gör också att det oftast inte behövs städas lika ofta som exempelvis ett kök eller badrum som kan användas flera gånger per dag.

Däremot innebär ju den mindre frekventa städningen av dessa ytor just att smuts och damm ansamlas allt eftersom, och att se till att hålla även dessa delar av ett hem rent kan göra att rummen känns mer fräscha. Vissa ytor i hemmet har en tendens att verkligen dra till sig damm och smuts, till exempel mattor och andra tygstycken som handdukar, gardiner och lakan. Av den anledningen är det ofta bra att även se till att tvätta gardiner och piska mattor när man storstädar.

Varför är det viktigt att städa grundligt och utförligt?

Precis som med all form av städning är det viktigt att städa grundligt och utförligt just för att hålla det rent. Det handlar inte bara om trivsel utan i vissa fall kan otillräcklig renhållning även påverka funktionen för vissa inbyggda mekanismer. Om fönster blir smutsiga blir det svårare att se ut, om spisfläkten blir smutsig kommer den att fungera sämre genom att smutsen täpper igen luftflödet och detsamma gäller för ventilationen. Om ventilationssystemet täcks av smuts kommer också luften som finns inne cirkulera sämre, vilket i vissa fall kan det leda till fuktskador då fukten inte leds ut från lokalerna.

Högre luftfuktighet inomhus innebär dessutom en ökad risk för bland annat kvalster och andra mikroorganismer, som i sin tur kan orsaka hälsoproblem. Det finns med andra ord en mängd olika anledningar till att det är viktigt att städa grundligt och utförligt. Detta gäller både vid vardagsstädning och vid storstädning. Ofta tar det en tid innan problemen märks, men samtidigt kan problemområdena bli alltfler ju längre de tillåts pågå och har möjlighet att sprida sig. Kinga Städ rekommenderar att man kombinerar sitt veckostäd med storstädning mellan 3-4 gånger per år för att hålla sin yta ren och fräsch över året.

Genom att städa grundligt och utförligt kommer du att öka trivseln, samtidigt som du kan förbättra din hälsa. Luftkvaliteten kommer bli bättre, bakterietillväxten kommer att minska och den övergripande standarden kommer att öka.

Frågor på det?

Vår kundtjänst finns här för att hjälpa dig måndag-fredag 08.00-17.00. Klicka på kontakta mig om du hellre vill att vi kontaktar dig. Du når oss även via chatten och på vår Facebooksida.

Via e-post eller telefon?