Diskmedel som Allrent

Många använder sitt diskmedel hemma endast till sitt köksporslin. Men diskmedlet är faktiskt ett rengöringsmedel som kan användas till så mycket mera. Diskmedlet är ju ett fettlösande medel och i rätta doseringar med vatten, kan blandningen vara bra till väldigt mycket.

Man kan blanda lite diskmedel med bubbelvatten och sedan lägga sina smycken i vattnet. Låt smyckena ligga kvar i cirka tio minuter och borsta sedan alla smycken med en tandborste, så har du snart skinande smycken igen.

Blandar man diskmedel med varmt vatten och häller sedan vattnet i en sprayflaska, så har du själv gjort ett väldigt effektivt fönsterputs. Använd gärna en mikrofiberduk när du putsar dina fönster för bästa resultat. Många använder papper vilket inte är så miljövänligt i längden. Köp istället en mikrofiberduk och putsa dina fönster med. Den kan du sedan tvätta i tvättmaskinen och använda samma duk uppemot 200 gånger innan den tappar effekt. Men kom ihåg att inte tvätta dina mikrofiberdukar med sköljmedel, då medlet gör att mikrofiberduken skadas och tappar sin effekt.

När rengjorde du dina hårborstar hemma senast? Många brukar avlägsna hår från borsten med händerna och sedan skölja av borsten i badrummet under rinnande vatten. Men i borsten ansamlas ofta fett från hårbotten och fett är inte lika lätt att få bort med endast vatten. Häll vatten i ett stort glas, häll några droppar diskmedel och blanda runt. Lägg sedan när din hårborste i glaset och låt verka i minst 10 minuter. Skölj sedan borsten under rinnande vatten och låt borsten torka. Dina hårborstar blir som nya igen.

Ett klassiskt husmorstips är ju också att diskmedel gör av med dina bananflugor hemma. Blanda en skål med vinäger, några droppar sirap och några droppar diskmedel. Låt skålen stå fram i köket och se hur alla bananflugor drar sig till skålen och drunknar i din bananflugedödarblandning.

Många kastar sina disktrasor alldeles för tidigt. Disktrasor blir ju snabbt smutsiga, men kasta inte dina disktrasor. De har ju inte gått sönder, de är lite smutsiga bara. Koka dina disktrasor med diskmedel, så blir dina trasor som nya igen.

Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa om att diskmedel är ett bra fettfläcksrengöringsmedel till dina kläder. Om du råkat spilla något på din tröja och det blivit en fettfläck som inte gått bort i tvätten. Ingen fara, gnugga bara lite diskmedel på fläcken och skölj sedan bort det med vatten. Eller så kan du låta diskmedlet sitta kvar på fläcken och tvätta om plagget. Det funkar fin-fint mot dina fläckar.