Hur ofta ska man byta ut sin disktrasa?

Disktrasan i köket är en bakteriehärd om man inte sköter om den. Men hur ofta ska den bytas ut, och ska den egentligen kastas? Nej, vi tycker inte det!

Det allra bästa är att koka disktrasan med lite tvättmedel. Dels blir disktrasan ren, dels dör bakterierna i det kokande vattnet. Det går också alldeles utmärkt att tvätta sin disktrasa i tvättmaskinen i 60 grader. När du använder din trasa ska du undvika att torka upp mjölk och köttsafter, så slipper du onödiga bakterier på trasan. Använd också din disktrasa endast på disk- och köksbänken samt matbordet.

Att göra sin trasa till en allduk är inte bra alls. Kom ihåg att skölja din trasa under rinnande vatten efter varje användning. Eftersom bakterierna gillar värme, så rekommenderar vi att du sköljer trasan under riktigt kallt vatten. Häng upp den, så att den torkar snabbare. Tunnare disktrasor torkar fortare, vilket betyder att just tunnare disktrasor är bättre. Koka din disktrasa minst en gång i veckan, så att du inte sprider bakterierna alltför länge i ditt hem.