Kingasystemet – för att undvika kontaminering

VÅRA STÄDMETODER

I alla våra städmetoder, använder vi ett system som vi valt att kalla, Kingasystemet. Ett färgkodsystem med olika färger på alla våra produkter, allt för att undvika korskontaminering i vår rengöring hos er.

Livsmedelsverket har tagit fram flera rapporter om kontaminering, då framför allt i köksmiljö gällande hantering av livsmedel såsom kyckling och andra vegetabilier när dessa är i kontakt med skärbrädor, knivar och händer. På liknande sätt har vi tagit fram ett system på våra produkter och städmetoder vi utför i vårt dagliga arbete.

Våra städsystem baseras på dessa färger där vi kodat särskilda färger i olika zoner. Dessa zoner kan vara kök, badrum, wc, allmänutrymmen, sovrum, kontor, gästrum, barnrum med mera. Zonerna i våra städobjekt, får en unik färg. Våra produkter i egenskap av våra högkvalitativa mikrofiberprodukter, moppar, dukar, trasor, svampar med mera får helt enkelt ej färgblandas mellan zonerna i våra städrutiner.

HYGIENKONCEPT

Helt enkelt ett hygienkoncept som vi framför allt förfinat och punktutvecklat sedan pandemin och Covid-19 kom till världen i februari 2020. Utöver vårt färgkodsystem, så fokuserar vi vår städning på saker människor vidrör ofta – till exempel strömbrytare, handtag, knappar, dörrar, fjärrkontroller och verktyg.

EFTERBEHANDLING

Vi har också förädlat all vår efterbehandlingssystem av våra produkter. Vi har utökat rengöringen av fast städutrustning på våra lager samt vidareutvecklat hanteringen av tvätt av moppar, dukar och trasor.